Yiğitler Ortaokulu'nda Spelling Bee (e-Twinning) Projesi ile İngilizce

Yiğitler Ortaokulun'da Spelling Bee (e-Twinning) Projesi ile İngilizce

Bingöl'ün Karlıova İlçesinde Yiğitler Ortaokulunda ikisi yabancı 8 ortaklı proje 56 öğrenci ile sona doğru yaklaştı.

e-Twinning Spelling Bee projesinin amacı zorluk dereceleri önceden belirlenmiş kelimeleri İngilizce olarak hecelemek ve öğrencilere çalışmak için olumlu bir hedef kazandırarak eğlenerek öğrenmelerini sağlamaktır. Bu proje öğrencilerin kelime bilgisini arttırmış ve öğrendikleri kelimeleri doğru telaffuz etmelerini kolaylaştırmıştır. Projedeki hedef kelimelerin müfredata uyumlu olması da öğrencilerin ders içi performanslarında olumlu bir etki yaratarak İngilizce ders kazanımlarını edinmelerine katkı sunmuştur. Karma takımlar arasında yapılan çeşitli ve zorlu yarışmaların sonucunda genel birinci ve okul birincisi belirlenerek verilen hediyeler ile İngilizce dersine olan olumlu tutum arttırılmış, öğrenciler dil öğrenmeye teşvik edilmiştir. Yiğitler Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerinden Nursima okul birincisi olurken, Gülnur ve Nursima genel birinci olarak sertifika almaya hak kazanmıştır.

Projede kullanılan çeşitli web araçları ile hem öğretmenler hem öğrenciler 21. yüzyılın olmazsa olmazı bilişim becerilerini kazanarak interaktif uygulamaların sağladığı faydaları akademik ortama taşıyıp uzaktan eğitime de entegre ederek bunun avantajlarını değerlendirme fırsatı buldular.

06.06.2021 423

Farklı illerden ve ülkelerden proje ortaklarının iş birliği ile öğrenciler ve öğretmenler e-Twinning projelerini tanıyarak ve farklı kültürlerden arkadaşlar edinerek etkileşimde bulunmuş, akademik ve sosyal anlamda kendilerini geliştirme fırsatı bulmuşlardır.

e-Twinning, iletişim kurmak, iş birliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak, Avrupa ülkelerindeki katılımcı okullardan birinde çalışan personele (öğretmenler, müdürler, kütüphaneciler v.b.) yönelik bir platform sunmaktadır ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) kullanımıyla okullar için destek, araç ve hizmetler sağlayarak Avrupa'daki okullar arası iş birliğini teşvik etmektedir. Ayrıca; eTwinning, eğitimciler için sürekli çevrimiçi Mesleki Gelişim için ücretsiz fırsatlar da sunmaktadır.

Yiğitler Ortaokulu İngilizce proje grubu bu süreçte kendilerini destekleyen herkese teşekkürlerini sundu ve bu fırsatı onlara sunan e-Twinning platformunda olmaktan mutlu olduklarını dile getirdi.

06-06-202106-06-202106-06-202106-06-2021