SİVİL SAVUNMA GÜNÜ PROGRAMI

SİVİL SAVUNMA GÜNÜ PROGRAMI

03.03.2023 122

Sivil Savunma Nedir?

Savaşta ve afetlerde halkın can ve mal kaybını en aza indirme amacını taşıyan ve topyekün savunmanın en önemli unsurlarından biri olan Sivil Savunma; Savaş zamanı halkın can ve mal kaybının en aza indirilmesi; savaş haricinde ise doğal afetler gibi insan hayatını tehlikeye atan olaylarda can ve mal kurtarılması, yangınlarda can ve mal kaybının azaltılması, yok olmaları veya çalışamaz hale gelmeleri durumunda yaşamı büyük ölçüde etkileyecek olan kamu ve özel kurum ve kuruluşların korunması ile bunların acil onarımlarının yapılması, savaş zamanı her türlü savunma faaliyetlerinin sivil halk tarafından desteklenmesi gibi konuları kapsayan SİLAHSIZ, KORUYUCU, KURTARICI önlem ve faaliyetler bütünüdür. Görevleri:

Halkın can ve mal kaybının en az düzeye indirilmesi

Hayatı önemi olan her türlü resmi ve özel kurum ve kuruluşların korunması,

Bu kurum ve kuruluşların etkinliklerinin sürdürülmesi için ivedi onarım ve yenileştirmenin yapılması,

Savunma çabalarının sivil halk tarafından en geniş ölçüde desteklenmesi, Cephe gerisinin moralinin korunması şeklinde sıralanabilir.

Bizler de Yiğitler İlk ve Ortaokulu olarak 28 Şubat Sivil Savunma Günü'nde okulumuzun kapalı spor salonunda program düzenledik. Geçtiğimiz günlerde ülkece yaşadığımız ve 10 ilimizi vurarak çok fazla can ve mal kaybına neden olan deprem felaketinin ardından başta deprem olmak üzere doğal afetlerin ülkemizin gerçekleri olduğunu bir kez daha hatırladık. Doğal afetler gibi büyük felaketlere yol açabilecek olaylarda Sivil Savunma'nın hayati önem taşıdığını öğrendik.

03-03-202303-03-2023