OKULUMUZDA DEPREM TATBİKATI YAPTIK

05.03.2021 162

Ülkemizde birçok bölgede fay hattı bulunması ve geçmişten günümüze yaşanan birçok yıkıcı deprem maalesef hayatımızın bir gerçeği. Üstelik ilçemiz Karlıova'nın Kuzey Anadolu Fay Hattı ile Doğu Anadolu Fay Hattı'nın kesiştiği bölgede bulunması, deprem riskinin diğer bölgelere göre çok daha fazla olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor. Koronavirüs salgını sebebiyle zor zamanlardan geçtiğimiz bugünlerde geri planda kalan deprem gerçeğini bugün okulumuzu ziyaret eden AFAD çalışanları sayesinde tekrar hatırladık. AFAD ekibi öncelikle öğretmenlerimize deprem anında yapılması gerekenlerle ilgili bilgilendirici açıklamalarda bulunarak bilgilendirici afişler ve kitapçıklar dağıttılar. Ardından öğrencilerimizle birlikte deprem tatbikatı yaptık. AFAD ekibinin öğrencilerimizin depremle ilgili sorularını cevaplamasının ardından tatbikat sona erdi. Deprem gerçeğini tekrardan bizlere hatırlatan AFAD çalışanlarına ve tatbikata gerekli ilgiyi gösteren öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

05-03-202105-03-202105-03-202105-03-2021