BİTKİLER NEFESİMİZDİR/ PLANTS ARE OUR BREATH

8 Türk,3 yabancı ortaklı e-Twinning Bitkiler Nefesimizdir  projemize kasım ayında başladık.Uzaktan eğitimde etkinliklerimizi,yapıp paylaşıyoruz.Eğlenerek.öğreniyoruz.

PROJE HAKKINDA:

Projemiz 3-11 yaş aralığında ki öğrenciler projede yer alacaktır. Proje mevsime özgü bitkileri tanıtıp bazılarını sınıflarımızda ve okul bahçelerinde yetiştireceğiz.

Çocukların doğayı anlamalarını sağlayıp , doğanın bir parçası olmaları için ilk önce bitkileri tanıtacağız. Tanıtılan bitkileri daha sonra ekerek büyüme aşamalarını gözlemleyeceğiz. Tüm süreçlerde öğrenciler tohumun büyüme sürecinde aktif olarak katılacaktır. Mevsimlerin bitkiler üzerinde ki etkileri de gözlemleme sonucu öğrenilerek mevsime uygun bitkiler yetiştirilecektir. Sınıfları ve okul bahçelerini kullanarak uygun bitkilerin ekimi öğrenciler tarafından belirlenen tarihlerde yapılacaktır.

14.01.2021 421

Kasım ayında yaptıklarımız:

-Öğrencilerin projeye katılım izin belgeleri hazırlanıp dağıtıldı.

- Logo ve slogan belirledik.Afiş hazırladık.

Aralık ayında yaptıklarımız:

-Öğretmenler arası tanışma webinarı düzenledik.

- Maydanoz, soğan veya sarımsak, marul, buğday bitkileri tanıtıp ve daha sonra ekim yaptık.

-Bitkilerimizi suladık,gözlem yaptık.

- Yılbaşı için bitki takvimi oluşturduk.

14-01-202114-01-202114-01-202114-01-2021

14-01-202114-01-2021