CODE NAME:STEAM  /TOP ATIŞ MEKANIZMASI YAPIMI

CODE NAME:STEAM /TOP ATIŞ MEKANIZMASI YAPIMI

Fen, Teknoloji, Matematik ve Mühendislik disiplinlerinin entegrasyonu olan STEM eğitim yaklaşımını öğrencilerimize tanıtmak, bunun yanı sıra STEM ile sanatın birleştiği ürün odaklı bir eğitim yaklaşımı olarak STEAM etkinlikleri yaparak, öğrencilerimizin yenilikçi eğitim uygulamaları ile öğrenmelerine katkı sağlamak temel amaçlarımızı oluşturmaktadır.Gerçekleştireceğimiz eğitim etkinlikleriyle öğrencilerimizin;yaratıcılık, yenilikçi düşünce ve 21.yy gibi becerilerine katkılar sağlamayı amaçlıyoruz.Bu amaçlardan  hareketle başlattığımız Code Name:Steam e-Twinning projemiz ile etkinliklere hız kesmeden devam ediyoruz. Bu güzel çalışmalardan dolayı okulumuz 2-A sınıfı yürekten kutluyoruz.

26.02.2022 194

Şubat ayı etkinliğimiz olan TOP ATIŞ MEKANIZMASI'nda basit materyaller kullandık.

Malzemeler:

İki tane büyük boy rulo kağıdı(kağıt havludakinden)

4 tane paket lastiği (kalın olursa iki tane de yeterli oluyor)

1 tane uçu sivri kurşun kalem

Bant

Pinpon topu

Sınıfı gruplara ayırdık.her gruba yeterli malzeme verdik.Öğretmenin gözetiminde etkinliği gerçekleştirdik.

Uygulama için okul bahçesine çıktık ve toplarımızı yarıştırdık.

Hem çok eğlendik hem de yaparak yaşayarak eğitim-öğretim sürecine öğrencilerimizi katmış olduk.Öğrencilerimizin öğrenme alanlarını zenginleştirerek kalıcı öğrenmeleri de sağlamış olduk.Etkinlikte kullandığımız pin pon topu ve rolo kağıt ile de Matematik dersi (10-16 Ocak) tarihli kazanım tekrarı yapmış olduk.

26-02-202226-02-202226-02-2022

26-02-202226-02-202226-02-202226-02-2022